Video nadzorni sistem: H.265 vs H.264

Stanovanje, hišo ali poslovni objekt pred vlomilci najbolje zavarujemo s sistemi tehničnega varovanja. Pri tem je video nadzor najbolj učinkovita komponenta varovanja doma. Video nadzor se uporablja za dva namena: preventivno varovanje, saj kamere pogosto odženejo nepridiprave, in za rekonstrukcijo dogodkov, se pravi tudi za denimo preiskavo po vlomu ali kakšni drugi situaciji. Za doseganje višje ravni varnosti pa je dobro, da je video nadzor kombiniran s sistemom protivlomnega varovanja. Sedaj pa poglejmo kaj pomeni tehnologija stiskanja H265 in H264.

Osnovna in zelo pomembna informacija je, da s tehnologijo U265 (več kot H265) prihranite do 95% HDD za enako količino posnetkov kot pri H.264. A to je ni edina pomembna informacija. Torej je U265 izboljšana verzija H265 – to tehnologijo vam omogoča vrhunsko podjetje UNIVIEW.

U265 je celovita rešitev, ki lahko prihrani do 95% prostora za shranjevanje in 75% stroškov shranjevanja. Ultra 265 je tehnologija z globokim stiskanjem (kompresijo) in za razliko od običajnih tehnologij video kompresije ne zmanjšuje kvalitete (ločljivost in frekvence slike).  Torej kvaliteta ostane odlična. Ultra 265 je kombinacija U-Code in H.265 za impresivno stiskanje.

U-Code uporablja “IRP” (Intelligent Region Perception) za zaznavanje gibanja v vsakem kadru in te informacije se ohranijo, druga relativno statična območja, kot so trate, bele stene itd., Pa stisnejo, da prihranijo prostor za shranjevanje.

Prav tako pomembna je informacija o tem koliko pasovne širine vam obremeni vaš video nadzor sistem. Prav je, da je video nadzorni sistem na ločeni lokalni mreži, a velikokrat v domovih to ni možno. Na spodnji sliki lahko vidite razliko med kompresijo H.264 in H.265.

Ultra 265 ohranja izboljšano kakovost slike, ki ga je prinesel H.265, hkrati v veliki meri zmanjšuje popačenost slike, ki jo povzroči stiskanje kode ter optimizira zamegljenost slike. Poleg zgornjega seznama napredkov Ultra 265 prebija tudi ozko grlo HD ločljivosti. Strankam tako omogoča, da v celoti izkoristijo IP nadzorne kamer večjih ločljivosti, kot je 4K. Temu je potrebno ponovno dodati, da se zmanjša pasovna širina in potreba po pomnilniku.

Ultra 265 je najboljša izbira za stranke, ki izkoristijo 4K tehnologijo.

Ultra265 je na voljo v večini izdelkov Uniview, ki jih ponuja LOOP SKUPINA d.o.o.

Za več informacij nam pišite na prodaja@loop.si.