ARECONT VISION – KIBERNETSKA VARNOST

Kibernetska varnost je zelo pomembna, saj lahko vdori v računalniško omrežje podjetja ali posameznika povzročijo veliko škode. Ker se število vdorov nenehno povečuje, sistemi za video nadzor pa niso izključeni iz teh tveganj, je potrebno temu posvetiti veliko pozornosti. Ne gre samo za vdor z namenom prikaza video posnetkov kamer. Pogosto se vdori v kamere izvajajo zaradi dostopa do lokalnega omrežja/kraje podatkov uporabnika ter z namenom okužbe drugih naprav v omrežju (osebni računalniki, telefoni…). Kamere Arecont Vision, zaradi svoje odlične zasnove in kakovosti na področju kibernetske varnosti, zagotavljajo najvišjo možno stopnjo zaščite. Bistveno se razlikujejo od drugih proizvajalcev kamer, ki takšne stopnje zaščite ne morejo zagotoviti.

 

Arecont Vision kamere so edinstveno zaščitene pred kibernetskimi vdori zaradi več razlogov. Soustanovitelj podjetja je bil član ekipe, ki je razvila CMOS senzor in do potankosti pozna delovanje CMOS ter strojnih kodekov. Arecont vision je razvil arhitekturo Massive Parallel Image Processing (MPIP), ki se izvaja na integriranem vezju Field Programmable Gate Array (FPGA). FPGA je jedro vsake IP megapiksel kamere Arecont Vision.

To pomeni, da Arecont Vision ne uporablja Linux ali drugega vgrajenega mikro operacijskega sistema, ki ima zaradi svoje narave delovanja ranljivosti kot vsak drug operacijski sistem. Ampak ima lastno, v FPGA čip zapečeno strojno kodo, ki deluje na Programabilnih logičnih vratih in nima možnosti vdora ter virusnih okužb.

Arecont Vision je s svojo inovativno ter unikatno tehnologijo in predvsem varnostjo prepričal veliko tehnoloških gigantov, med njimi sta tudi APPLE in GOOGLE. Zaupanje v izdelke mora biti na prvem mestu in Arecont Vision vam to omogoča !

Kdo je Arecont Vision?

Arecont Vision je leta 2003 ustanovljena ameriška družba, s sedežem, razvojem in proizvodnjo v Los Angelesu, v Kaliforniji (ZDA). Je eno vodilnih svetovnih družb na področju video nadzornih sistemov.

Loop skupina d.o.o. je ponosen zastopnik Arecont Vision z več kot 17 letno tradicijo. Našo ponudbo kakovostnih video nadzornih sistemov si lahko ogledate na naši spletni strani www.loop.si ali nam pišete na prodaja@loop.si. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali od svetovanja do končne izvedbe.

Zaupanje je dobro, nadzor je boljši !